logo marion dauwerse

 

 

Mr. Aalbersestraat 13a
4844 AW Terheijden
T 06 40237216
info@mariondauwerse.nl

DE 5 NATUURGERICHTE PRINCIPES

 

Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Het wordt voor ons zichtbaar doordat we bloemen zien bloeien. Je ervaart zelf energie in hoe je je voelt: energiek, moe, futloos, stralend of verdrietig. De energie die door onze energiebanen oftewel meridianen stroomt. Bij een tekort aan energie of als de energiestroom (gedeeltelijk) is afgesloten, ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie waardoor delen van je lichaam ontregeld kunnen raken. Ook teveel aan energie is mogelijk. De behandelingen zijn gericht op het opheffen van eventuele blokkades. Dit kan o.a. door bepaalde massagemethodieken en behandeling met de Physiokey in te zetten.

 

Prikkeloverdracht

Prikkeloverdracht komt tot stand door middel van je zenuwstelsel. Een zweepslag in de spier levert bijvoorbeeld een directe reactie op. Hierdoor worden door het lichaam de nodig hormonen aangemaakt om snel in actie te kunnen komen.
Traag functionerende zenuwen geven een beperkte communicatie in het lichaam. Hierdoor kunnen sommige functies van je lichaam stagneren. Door o.a. bindweefselmassage wordt het lichaam aangezet de communicatie met het zenuwstelsel optimaal te laten functioneren. Een behandeling met Physiokey is een rechtstreekse communicatie van het lichaam met het zenuwstelsel.

 

Drainage
Dagelijks nemen we veel giftige stoffen op. Denk aan verkeerde voeding, alcohol, straling, vervuilde lucht, verzuurde spieren, enz. Maar ook langdurige stressvolle situaties zijn een vorm van (geestelijk) vergif. Door drainage wordt het lichaam aangezet om deze schadelijke stoffen af te voeren. Dit kan dus in de vorm van gezonde voeding, een ontspannende massage of bijvoorbeeld een lymfedrainage. Het is van belang voor het zelfherstellend vermogen van het lichaam dat je regelmatig je lichaam helpt met het reinigen van afvalstoffen. Ook kan een behandeling met de Physiokey worden ingezet bij drainage.

 

Voeding

Goede voeding is nodig voor een goed lichamelijke en geestelijk evenwicht. Door gezonde voeding krijg je de juiste bouwstoffen binnen om je lichaam optimaal te laten functioneren. Hiervoor is een goed voedingsadvies van belang. 

 

Psyche
Lichaam en geest vormen een geheel. In de natuurgeneeskunde zijn deze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zijn er belemmerende emoties en patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Hiervoor kan de stress-release worden ingezet.  Geestelijk moet je je lichaam voeden, door bewustwording van het waarom van je klachten. Dit inzicht kan in de vorm van een gesprek of een testmethode uit de touch for health.