logo marion dauwerse

 

 

Mr. Aalbersestraat 13a
4844 AW Terheijden
T 06 40237216
info@mariondauwerse.nl

Hippocrates: “Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.

Hippocrates (460-370 v.Chr.) wordt beschouwd als de vader van de westerse geneeskunde. Hij legde sterk de nadruk op gezonde eet- en drinkgewoonten, hygiëne, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. De stelling ‘ziek door voeding’ is dus zeker niet iets van deze tijd. Helaas wordt dit feit door de medische wetenschap nog altijd ontkend. Het werkelijke probleem is dat de medische wetenschap eigenlijk geen wetenschap is maar ‘big business’.

 

Ook de voedingsmiddelenindustrie is tegenwoordig ‘big business’. In het laboratorium wordt heel wat ‘voedsel’ samengesteld. Allerlei chemische stoffen worden aan ons voedsel toegevoegd om het een mooier kleurtje te geven, de houdbaarheid te verlengen of de smaak te ‘verbeteren’. Of gewoon om ons te manipuleren meer van het product te eten! Producten worden zo ontwikkeld dat die zak chips of drop wel in een keer leeg gegeten moet worden.

 

Gek dat ziektes als diabetes en hart- en vaatziektes nu veel vaker op jonge leeftijd voorkomen.

 

Je bent wat je eet!

Voeding heeft directe invloed op hoe we ons voelen. Ons lichaam herkent voedsel uit de fabriek niet als ‘voeding’. Het kost het lichaam dus energie, vitaminen en mineralen om deze stoffen weer af te breken. Dan hebben we nog te maken met het milieu, chemicaliën, pesticiden, uitlaatgassen, rook, agressieve schoonmaakmiddelen, cosmetica of medicijnen. Geen wonder dat we vaak moe en futloos zijn.

 

Darmproblemen, schimmels, vermoeidheid, depressie, slechte adem, acne, misselijkheid, opgeblazen gevoel, allergieën, lusteloosheid, winderigheid, huidproblemen, infecties, verlaagde weerstand, te hoog cholesterol, problemen met slijmvliezen, spierpijn, enz. kunnen allemaal symptomen zijn van een slechte voedingstoestand van het lichaam. Het goede nieuws is dat het lichaam een geweldig zelfherstellend vermogen heeft. Begin vandaag met echt eten en je krijgt een gezond lichaam, een gezonde geest en veel energie!