logo marion dauwerse

 

 

Mr. Aalbersestraat 13a
4844 AW Terheijden
T 06 40237216
info@mariondauwerse.nl

GOED TE WETEN

Lymfe is een kleurloze vloeistof die erg belangrijk is voor o.a. de afweerfunctie van ons lichaam en het vervoer van afvalstoffen. In onze westerse maatschappij is de belasting van ons lymfestelsel groot. Een gebrek aan beweging, stress en ongezonde voeding veroorzaken een ophoping van afvalstoffen die ons vervolgens ziek kunnen maken. Dit uit zich onder meer in chronische vermoeidheid of chronische infecties, hoofdpijn of migraine, een hoge bloeddruk, opgezette en/of pijnlijke benen, huidproblemen en bepaalde aandoeningen van reumatische aard.

HOE WERKT HET

Manuele lymfedrainage (MLD) is een massagetechniek die ons lymfestelsel activeert. Het doel van de behandeling is om dit uiterst essentiële afvoersysteem te zuiveren en te herstellen om ons lichaam te versterken. MLD bestaat uit een lichte aanraking van de huid en de direct daaronder liggende weefsels. De zachte, schuivende en pompende bewegingen versterken de stroming van de lymfe door het lichaam. MLD voelt weliswaar zacht aan, maar het effect op de afvoer van opgeslagen afvalstoffen is groot. Ter ondersteuning wordt ook wel gebruik gemaakt van lymfetaping.

TOEPASSINGEN

Manuele lymfedrainage heeft een positieve beïnvloeding op de hierboven genoemde symptomen. Hiernaast is MLD een prima behandelingsmethode bij onder meer:

  • kneuzingen

  • littekens

  • 'rusteloze benen'

 

Tevens kan het toegepast worden:

  • voor en na operaties
  • bij verslapping van de huid en het daaronder liggende weefsel (o.a. na een vermageringskuur)
  • ter ontspanning bij stress en om nieuwe krachten op te doen