logo marion dauwerse

 

 

Mr. Aalbersestraat 13a
4844 AW Terheijden
T 06 40237216
info@mariondauwerse.nl

GOED TE WETEN

Bij Medical Taping of Curetape wordt gebruik gemaakt van elastische katoenen tape met antiallergische lijmlaag. De tape is 140% rekbaar wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. Ook de dikte en gewicht van de tape zijn vergelijkbaar met de huid. Door deze eigenschappen vormt de tape een soort tweede huid.

HOE WERKT HET

De tape wordt op een speciale manier, afhankelijk van de blessure of klacht, op de huid neergelegd. De huid wordt hierdoor iets opgetild en er ontstaan welvingen. Hierdoor ontstaat meer ruimte in het gebied van de onderhuid waar onder andere initiële lymfevaatjes, haarvaatjes en diverse zenuwreceptoren liggen. Door gebruik te maken van de diverse tape technieken kunnen diverse effecten bereikt worden. Eén van de belangrijkste effecten is pijndemping door drukvermindering en circulatieverbetering. Andere effecten zijn spierfunctie verbetering, ondersteuning van gewrichtsfunctie, belemmeringen in de bloedcirculatie en lymfe afvoer opheffen en beïnvloeden van zenuwen.

TOEPASSINGEN

Medical taping kan toegepast worden bij uiteenlopende gewricht- en spierblessures zoals Bursitus, carpaal tunnelsyndroom, nekklachten, frozen shoulder, shin splints, hielspoor, enz. Maar ook bij menstruatiepijn, pijnlijke littekens, post herpetische pijn, haematomen en ter bevordering van het lymfesysteem (vochtafdrijving).